Ecocare

Duurzaam en verantwoord produceren is goed voor mens, dier en milieu. Er worden dan geen chemicaliën gebruikt en schaadt niet het milieu en ook veilige arbeidsomstandigheden zonder discriminatie en kinderarbeid is van groot belang. Er zijn diverse certificaten zoals GOTS en KbT die ervoor zorgen dat producten voldoen aan deze eisen.

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en (bed)textiel. GOTS staat voor 100% biologische grondstof, duurzaam en onder veilige arbeidsomstandigheden geproduceerd zonder discriminatie en kinderarbeid. Schaadt niet het milieu en er worden geen chemicaliën gebruikt. GOTS garandeert sociaal verantwoord en duurzame productie.

Natuurlatex plantage

Bij de productie van natuurrubber, het kweken van rubberbomen (Havea Brailiensis) en het tappen van latex, treden ook slechts weinig negatieve milieueffecten op. Eenmaal in productie blijven rubberbomen, afhankelijk van de tapintensiteit, 20 tot 35 jaar leveren. Daarna wordt er gerooid en herplant. Het Heveahout wordt voor 95% gebruikt, onder andere in de meubelindustrie. Gezien de belangstelling voor de opwarming van de aardatmosfeer door CO2-uitstoot, is vermeldenswaardig dat een rubberplantage qua koolstofbinding nauwelijks onderdoet voor een primair tropenbos. De hoeveelheid van commerciële energie die nodig is voor het oogsten, verwerken en transporteren van natuurrubber is slechts een fractie van wat nodig is voor bijvoorbeeld synthetische rubber. Hier geniet natuurrubber dus een duidelijk milieuvoordeel.

Sleep&Dream matrassen kunnen optioneel zonder meerprijs uitgevoerd worden in een 100% ecologische uitvoering. Dan is de matrashoes ecologisch geproduceerd volgens de GOTS en KbT certificering. De stof is volledig vervaardigd uit 100% ecologische GOTS gecertificeerde katoen en is afgedekt met GOTS gecertificeerde katoen en zijde, Nieuw-Zeelandse lamswol en KbT gecertificeerd merinowol. Ook de ‘Eco Care’ hoes is behandeld met Purotex en Adaptive .