was successfully added to your cart.

Slapen op de natuur

Eerlijke materialen rechtstreeks uit de natuur worden op een duurzame wijze omgetoverd tot de meest fijne matrassen. Niet alleen een gezonde, maar ook een groene slaap is belangrijk. De natuur zit boordevol prachtige geheimen! De zuiver natuurlijke materialen in de matrassen zorgen voor extra ligcomfort, een warmte regulerend vermogen, zijn zeer duurzaam en weinig milieubelastend.

Lagen van natuurlijke materialen bedekken de matraskern van natuurlatex. De kwaliteit van deze afdeklagen is mede bepalend voor het comfort en de levensduur van een matras. Een dunnere of kwalitatief mindere afdeklaag geeft weinig regulatie en er treedt spoedig slijtage op. De veelgebruikte synthetische afdeklagen zorgen voor een broeierig gevoel in bed. Daarom gebruiken wij alleen de meest fijne materialen uit de natuur.

Diervriendelijke afdeklagen

Merinowol
Het Merinoschaap staat bekend om zijn kwalitatieve wol. Het is zijdezacht en een dunner dan traditionele wol. Daardoor isoleert en ademt het nog beter. Steeds vaker wordt Merinowol in barre omstandigheden en met veel dierenleed verkregen. Wij vinden het belangrijk dat onze Merinowol geheel diervriendelijk is, daarom gebruiken wij alleen wol van blije schapen met het KbT certificaat.

Alpacawol
Alpacawol is een van de meest begeerde en luxe wol soorten. De wol komt van alpaca’s uit het Zuid-Amerikaanse Andes gebergte. Ook deze wol isoleert uitstekend en neemt goed vocht op, maar is tegelijkertijd hypoallergeen (bevat geen lanoline). Alpaca wol is duurzaam en biologisch afbreekbaar.

Lamswol
Het lamswol dat wij gebruiken is afkomstig van de eerste scheerbeurt van het Nieuw-Zeelandse lam. Deze wol is een goede warmte isolator. De wol neemt goed vocht op en transporteert het. Wij gebruiken veelal wol met het GOTS certificaat.  Dit betekent dat de lamswol op een diervriendelijke manier is verkregen. De dieren worden volgens biologische standaarden gehouden en er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt.

Kameelwol
Witte kameelwol is zeer zacht en soepel. Omdat de kamelen in de woestijn leven, isoleert de wol zeer goed; het koelt af bij warmte en wordt warmer in de kou. Omdat de dieren verharen worden ze niet geschoren, de wol wordt dus op een diervriendelijke en ambachtelijke manier verkregen.

Bamboe
Bamboe wordt als afdeklaag gebruikt voor zijn isolerende eigenschappen. Daarom wordt het niet alleen in de afdeklaag gebruikt maar ook in de matrastijken. Ook heeft bamboe een drie keer hogere vochtopname dan katoen en voert het vocht sneller af. Het materiaal is tevens hypoallergeen, antistatisch en wordt op een duurzame en milieuvriendelijke manier verkregen en bewerkt.

Zijde
Zijde is het sterkste natuurvezel. Het is elastisch, isoleert en neemt zeer goed vocht op. De zijde die Morpheus gebruikt is gemerkt met het GOTS certificaat. Dit betekent dat de zijde op een diervriendelijke manier is verkregen en onder milieuvriendelijke omstandigheden.

Kasjmier
De kasjmierwol is een hele zachte en soepele wol soort. De wol wordt gewonnen door de vacht van de geit te kammen, met name de ondervacht, nek en kin. De kasjmier in onze matrassen is afkomstig van Kasjmier geiten uit het Himalaya gebergte.

Katoen
Onze matrassen bevatten katoen in de afdeklagen en in de matrashoezen. Katoen is zacht, ademt goed en absorbeert vocht. De katoenteelt is niet altijd even goed voor het milieu, daarom gebruiken wij veelal biologische katoen met het GOTS certificaat.

Matrassen met natuurlijke afdeklagen

Natuurlatex


Een natuurproduct dat zich onderscheidt door zijn elastisch- en vochtverwerkend vermogen.

Bekijk >

Souvereign matras

Pocketvering


Door zijn opwaardse druk is een pocketvering matras veerkrachtig en daardoor iets steviger.

Bekijk >

Elite matras

Dekmatrassen


Een aanrader voor wie het absolute topcomfort zoekt.

Bekijk >

Open Whatsapp