was successfully added to your cart.

Met het verkeerde been uit bed

Het kan dus écht!

 

Alles wat links was, was slecht of minderwaardig, vond men vroeger. Het bewijs hiervan is terug te vinden in onze taal. Zo laten we mensen nog altijd ‘links liggen’, of hebben we twee linkerhanden. Als je een goede assistent bent, ben je iemands ‘rechterhand’ en zeker niet zijn linker. Had je vroeger op school de euvele moed om links te schrijven, dan kreeg je een tik met de liniaal. Rechts was de norm. Niet moeilijk raden welk been wordt bedoeld als je met het verkeerde been uit bed stapt. De Duitse variant van het gezegde maakt het nog bonter: ‘mit dem linken Bein zuerst aufgestanden sein’. Stapte je met je linker been uit bed, dan kon je net zo goed weer terug in bed stappen (wel eerst met je rechter been natuurlijk). Met je dag ging het toch niet meer goedkomen.

Maar wist je dat je écht met het verkeerde been uit bed kan stappen? En, en dat is veel saillanter, dat het verkeerde been niet je linker maar je rechter is?

Hotelketen Premier Inn uit Engeland deed onderzoek onder 3.000 Britse volwassenen en kwam tot deze verrassende conclusie.

Diegene die de linkerkant van het tweepersoonsbed inpikt is gelukkiger en positiever dan de slaper aan de rechterkant. Meer dan een kwart van de linksslapers vindt zichzelf positief in het leven staan, tegen 18 procent van de slapers aan de rechterkant. De linksslaper gaat beter om met stress, zware werkdruk en crisissituaties en bovendien zegt 31 procent van de linksslapers zijn baan geweldig te vinden, tegen slechts 18 procent van de rechtsslapers.

Dit verklaart misschien waarom de helft van de linksslapers hun favoriete slaapplekje onder geen beding afstaat aan hun wederhelft. Een kwart van de Britten is ervan overtuigd dat er een goede en slechte kant van het bed is. Meer dan 75 procent zegt zó gehecht te zijn aan zijn slaapplek, dat zij het raar vinden om aan de andere kant van het bed te liggen.

Maar liefst 48 procent van de Nederlanders stapt ’s ochtends wel eens met het verkeerde been uit bed. Vrouwen stappen vaker met verkeerde been uit bed dan mannen. Vrouwen hebben namelijk meer slaap nodig. Als ze dat niet krijgen, zijn de mentale en lichamelijke gevolgen daarvan ook nog eens groter dan bij mannen. Wil je als vrouw je man overtuigen dat je aankomend weekend nodig eens moet uitslapen? Laat hem dit bericht maar eens lezen. (En vergeet niet Duke University in North Carolina te bedanken voor dit onderzoek! ;-))

Toch valt er een klein pluspuntje te vermelden voor rechtsslapers. Ze verdienen waarschijnlijk meer dan hun partner die aan de andere kant van het bed slaapt. Je kan je echter afvragen of geld in dit geval wel gelukkig maakt…

Slaapt u niet lekker, of stapt u toch echt té vaak met het verkeerde been uit bed, dan is het wellicht tijd voor een nieuw matras. Morpheus heeft een zeer uitgebreide matrassen collectie.

Open Whatsapp