was successfully added to your cart.

Vintage is in, maar niet voor uw matras!

Als het om interieur-inrichting gaat, is vintage een trend. Maar voor uw matras is dat zeker niet zo. 3 redenen om uw matras op tijd te vervangen en geen vintage te laten worden.

1) Minstens 1000 liter vocht

In 10 – 15 jaar tijd verwerkt de matras, afhankelijk van factoren, minstens 1000 – 1800 liter transpiratievocht, inclusief zouten en mineralen die daarin meekomen. Het vocht, de zouten en mineralen tasten het materiaal van de matras aan, waardoor de veerkracht en de ondersteuning flink verminderen.

2) Verarmd materiaal

Ook de tijd laat sporen achter; het materiaal van de matras is na een decennium verouderd en kan doorgezakt raken. Ook als u het niet direct merkt, kan het uw goede nachtrust in gevaar brengen.

3) Bron van huisstofmijt

In diezelfde tijd vergaart de matras een hoop huidschilfers en organisch materiaal. Dat is een ware maaltijd voor de huisstofmijt, die in een warme, vochtige omgeving, huist. De uitwerpselen van deze kleine, met het blote oog niet zichtbare beestjes, zorgen uiteindelijk voor een onhygiënische matras en mogelijk (sterke) allergische reacties.

Wat er over de levensduur van een matras ook wordt gezegd, de keuze is: vervangt u uw matras pas bij rug- of nek-klachten door slecht slapen of liever preventief?

Inzicht in persoonlijke slaappatronen

Gemiddeld heeft ruim 1 op de 5 Nederlanders last van slaapproblemen. Morpheus wil dat graag veranderen en het verbeteren! Vul de Morpheus Slaapscan in en ontvang persoonlijk advies met inzichten over slapen en uitgerust wakker worden.

Doe de Slaapscan

Open Whatsapp