was successfully added to your cart.

Morpheus - Uitgerust wakker worden begint bij de juiste slaaphouding

Uitgerust wakker worden… begint bij de juiste slaaphouding

Voor een goede nachtrust en om uitgerust wakker te worden, is de slaaphouding van belang. Iedereen heeft een favoriete slaaphouding, waarbij we ‘s nachts van houding veranderen. Slapen op de rug of zij is het beste. De wervelkolom blijft op deze manier in de natuurlijke houding. Wij delen graag onze expertise over de correcte slaaphouding.

Uit de slaapscan van Morpheus blijkt dat 80% van de respondenten op een verkeerde matras slaapt. Het gaat vaak om een te harde matras. Over het algemeen geldt: u moet niet OP maar IN bed liggen. De zachtheid van de matras bepaalt de houding van de ruggengraat. Een goede matras is soepel genoeg om de vorm van de  schouders en heupen aan te nemen maar moet ondersteuning geven aan de taille. Op een soepel matras ligt u niet alleen comfortabel maar wordt u ook uitgerust wakker.

Buikligging is de slechtste slaaphouding

Er bestaat niet één juiste slaaphouding. Gedurende de nacht bewegen we veel en veranderen we constant van houding. In welke houding de slaap begint, heeft invloed op heel de nacht. Begin niet met liggen op de buik. Deze slaappositie wordt door wetenschappers afgeraden omdat de ruggengraat in een ongunstige positie komt. Er ontstaat een holling in de onderrug en de onderrugspier wordt verkort. Overdag leidt dit tot pijn. Daarnaast worden de spieren in de nek flink belast. De nek ligt gedraaid waardoor er veel druk op komt te staan. Dit kan leiden tot diverse nekklachten.

Een goede slaappositie kan rugpijn, stress en slaapapneu voorkomen

De beste slaappositie is op de rug of zij. De wervelkolom wordt hierbij het minst belast waardoor het lichaam meer tot rust komt. Slapen op de zij kan lage rugpijn, stress, snurken en slaapapneu voorkomen. Wetenschappers raden zwangere vrouwen aan om op de linkerzij te slapen; dit stimuleert de doorbloeding. Echter kan slapen op de linkerzij extra druk uitoefenen op organen. Slapen op de rechterzijde kan maagzuur verergeren.

Op de rug op een soepele matras slapen draagt bij aan uitgerust wakker worden. De spieren in de nek en rug worden in de neutrale stand gehouden. Er wordt geen extra druk uitgeoefend op pijnpunten in het lichaam. Een ander voordeel is dat er geen druk op de huid van het gezicht wordt uitgeoefend, waardoor u rimpels voorkomt. Let op dat u niet op een doorgezakt matras slaapt, alleen een soepel matras voorkomt pijn in de onderrug. Morpheus adviseert om bij het slapen op de rug geen of een dun kussen te gebruiken.

Uiteindelijk kunt u in elk bed slapen. Uitgerust wakker worden is echter een ander verhaal en vraagt om extra aandacht. Morpheus, met meer dan 70 jaar ervaring, heeft dé kennis in huis om voor ieder de perfecte matras samen te stellen. Kom (uit)gerust langs in één van onze winkels voor een gratis deskundig & persoonlijk advies.

Wat kunt u nog meer doen om uw nachtrust te verbeteren?

Vul de Morpheus Slaapscan in en ontvang een persoonlijk advies met inzichten over slapen en uitgerust wakker worden.

Doe de Slaapscan

Open Whatsapp