was successfully added to your cart.

Geurkaarsen

Onze neus is het meest gevoelige zintuig van ons lichaam en staat in directe verbinding met ons emotionele brein. Geur kan sterke emoties oproepen en een ruimte maken óf breken. Dat geur emotie is, is dus geen zweverig geneuzel, maar wetenschappelijk te onderbouwen.

Geen wonder dat geurkaarsen momenteel aan een opmars bezig zijn. Geen zorgen voor hen wiens slijmvliezen nog steeds aan het herstellen zijn van de heftige potpourri geuren van weleer, die tijd is voorgoed voorbij. Geurkaarsen anno nu verspreiden een subtiele, prettige geur. Daarbij is kaarslicht – van geur- én decoratieve kaarsen- een sfeermaker bij uitstek.

geurkaarsen-6

Geurkaarsen zijn doorgaans opgebouwd uit drie ‘geurlagen’, die in fases vrijkomen bij het branden. Deze opbouw geeft de vrijkomende geuren intensiviteit en diepte. Zelfs het materiaal waarvan de lont is gemaakt, draagt bij aan de sterkte van de geur. Kaarsen met meerdere lonten zorgen voor meer kaarsvet en verspreiden daarmee een intensievere geur. Kies, als het even kan, voor kaarsen met een lont gemaakt van een natuurlijk materiaal, zoals katoen of linnen. Dit zorgt, ook bij één lont, voor een intensieve geurbeleving. Qua branduren geldt: hoe luxer de kaars, hoe meer branduren.

Geurkaarsen kunnen gemaakt worden van soya- en bijenwas of paraffine. Decoratieve en goedkopere geurkaarsen worden over het algemeen van paraffine gemaakt en geven meer roet af. Kaarsen gemaakt van soya- en bijenwas zijn een milieuvriendelijker en duurzamer alternatief.

geurkaarsen-5

Morpheus biedt de geurkaarsen collectie van Mad et Len en Skandinavisk aan. De kaarsen van Mad et Len worden op kleine schaal en volledig met de hand gemaakt in het zuiden van Frankrijk, waar het parfumerievak nog op traditionele manier uitgeoefend wordt. De essentiële oliën, de basis van alle Mad et Len producten, zijn 100 procent natuurlijk en liggen soms jarenlang te rijpen voor ze verwerkt worden. De zwart metalen verpakkingen van de kaarsen, oliën en potpourri’s blinken uit in eenvoud en ingetogen schoonheid.

geurkaarsen-2kopie

Skandinavisk viert het Scandinavische gevoel voor gezelligheid, ofwel ‘hygge’. De landen uit het hoge noorden hebben gezelligheid tot een kunst verheven en kaarsen worden er het hele jaar door gebrand. Geluksmomenten, hoe klein ook, worden in Scandinavië gevierd, wat ze tot de gelukkigste naties van de wereld maakt. Die levenskunst is de basis van de Skandinavisk kaarsen. De kaarsen symboliseren allemaal een apart aspect van het Scandinavische gevoel van ‘hygge’. Van ‘skog’ (bos) tot ‘jul’ (kerst) tot ‘fjord’ en ‘hav’ (zee).

geurkaarsen-1

Wil je kennismaken met deze bijzondere kaarsen? De geurkaarsen van Mad et Len en Skandinavisk zijn te koop in alle Morpheus winkels en in onze webshop! 

Shop geurkaarsen >

Open Whatsapp