was successfully added to your cart.

Een verkeerd hoofdkussen… geeft kopzorgen

Slapen op een kussen? Een eeuwenoude culturele traditie. Het hoofdkussen zoals we dit kennen, stamt uit de Grieks-Romeinse tijd. Toen werd er nog stro, riet en wol als vulling voor kussens gebruikt. De slaapexperts van Morpheus weten dat tegenwoordig een hoofdkussen veel meer is dan alleen een culturele gewoonte. Zij adviseren u graag bij de keuze voor een passend hoofdkussen.

Ondersteuning van hoofd en nekwervels

Overdag kan ons lichaam een verkeerde houding van de rug- en nekwervels zelf corrigeren door een andere houding aan te nemen. Spierspanning ondersteunt de wervels. ‘s Nachts ontspannen de spieren en is het lichaam afhankelijk van een hoofdkussen, die de nekwervels moet opvangen en ondersteunen. Een geschikt kussen geeft stevigheid aan de nek en biedt zachte ondersteuning aan het hoofd.

Een hoofdkussen moet de ruimte opvullen tussen uw hoofd en de matras. Een geschikt hoofdkussen is afhankelijk van lichaamsbouw, de hardheid van de matras en persoonlijke voorkeur. Morpheus adviseert om een kussen na 3 tot 5 jaar te vervangen. De veerkracht van een kussen neemt na verloop van tijd af door de opname van transpiratievocht. Daarmee kan het slapende handen, schouder- en nekklachten en hoofdpijn veroorzaken. Daarnaast is het vanwege hygiënische redenen aan te raden om een kussen regelmatig te vervangen.

Bron van bacteriën

Een hoofdkussen werkt als spons die transpiratie absorbeert. In combinatie met de warmte van het lichaam is dit dé perfecte leefomgeving voor bacteriën en huisstofmijt. Onderzoek toont aan dat een derde van het hoofdkussen bestaat uit dode huidcellen, huisstofmijt en hun uitwerpselen. Op lange termijn kan dit bij sommigen (sterke) allergische reacties veroorzaken.

Een hoofdkussen van natuurlijke materialen is het beste. Veren, dons, natuurlatex en kapok hebben een zeer goed ventilerend vermogen. Dons is een zacht natuurlijk materiaal, de andere drie zijn steviger.

De slaapspecialisten van Morpheus geven u graag advies bij de keuze van uw hoofdkussen. U bent van harte welkom in onze winkels voor een vrijblijvend persoonlijk advies en om het verschil tussen de diverse hoofdkussens te voelen.

Maak een vrijblijvende afspraak

Open Whatsapp