was successfully added to your cart.

Een droomslaapkamer in 5 stappen

Dat dromen komt daarna vanzelf!

 

De slaapkamer mag dan wel de plek in huis zijn waar je meestal je ogen dicht hebt, tot rust komen doe je het best in een opgeruimde ruimte die prettig aanvoelt. Wat allemaal gemakkelijker gezegd is dan gedaan, natuurlijk. In de praktijk is de slaapkamer vaak een verzamelplek voor was (schoon en vuil), broodkruimels (erfenis van dat ontbijt op bed van zondag) en met een beetje pech ook nog van een werkklus die je voor het slapengaan nog even af wilde ronden.

Hoe creëer je nu die droomslaapkamer? Of in ieder geval: een ruimte waar je direct tot rust komt zodra je er over de drempel stapt? Hieronder vind je 5 tips waarmee je rust in de slaapkamer creëert. Dat dromen komt daarna vanzelf!

 

1. NachttafelsJubilee Boxspring Morpheus
Voor nachttafels geldt één gouden regel: kies tafels die net zo hoog zijn als het matras. Kies daarbij voor exemplaren die niet te ver uitsteken, dat maakt het uit bed komen ’s ochtends nog moeilijker dan het al is. (Het erin stappen trouwens ook.) Heb je over het algemeen veel rommeltjes naast je bed liggen? Kies dan voor een kastje met laatjes in plaats van een tafeltje. Heb je weinig ruimte naast je bed? Dan kan een plank boven het hoofdeind uitkomst bieden.

2. Verlichting
Een slaapkamer hoeft echt niet volledig symmetrisch te zijn. Twee verschillende bedlampjes mogen daarom best! Hang- of muurlampjes boven ieder nachttafeltje zijn ook een uitkomst: je bespaart er een hoop ruimte mee. Vervang saai wit elektriciteitssnoer door strijkijzersnoer in een mooie kleur, bijvoorbeeld van StoerSnoer: http://www.stoersnoer.nl/ Een dimmer zorgt tot slot voor zacht, soezerig licht.

3. Accessoires
Accessoires maken de slaapkamer niet alleen af, ze maken de ruimte ook persoonlijk. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil (de Amerikaanse ontwerper Jonathan Adler zegt altijd ‘Less is a bore’), maar onthoud dat je in een ruimte bent waar je tot rust wil komen. Omring jezelf hoe dan ook met spullen waar je blij van wordt en waar je graag naar kijkt. Dat kan van alles zijn, zolang het maar bijdraagt aan een goede nachtrust. Welterusten!   

Shop lampen, nachttafels en woonaccessoires in één van onze vestigingen.

Vestigingen

 

Morph One4. Gordijnen
Gordijnen lijken soms wel een beetje het ondergeschoven kindje van de slaapkamer te zijn. Terwijl ze niet alleen essentieel zijn voor een goede nachtrust, maar ook voor de uitstraling van de slaapkamer. Afhankelijk van hoe licht of donker je je slaapkamer hebben wil, kun je voor een (verduisterend) rolgordijn met of zonder overgordijnen kiezen. Laat in ieder geval de kleur van de gordijnen terugkomen in de rest van de kamer. Dit zorgt visueel voor eenheid én rust.

5. Kleden, sprei en beddengoed

Niks fijner dan een lekker warm kleed aan je voeten bij het opstaan. Heb je, zoals de meeste Nederlanders, geen balzaal van een slaapkamer? Zorg er in ieder geval voor dat een derde van het kleed zichtbaar is als het kleed niet in zijn volledigheid naast het bed liggen kan.

Spreien hebben niet alleen een decoratieve waarde, ze zorgen ook voor een extra laagje bij een koude nacht. Kies voor een groot sprei, dat je over de gehele breedte van het bed kan leggen. (Dat zal je partner ook kunnen waarderen.) Ook hier geldt: kies voor een sprei in een kleur die op de een of andere manier terugkomt in de rest van de slaapkamer.   

En dan natuurlijk nog het beddengoed! Natuurlijke materialen zoals katoen, katoen satijn, flanel (voor een warme instap wanneer het koud is) en linnen slapen het allerlekkerst. Beddengoed van hoge kwaliteit kan een behoorlijke investering zijn, maar gaat wél lang mee.

Shop kleden, spreien, plaids en beddengoed in één van onze vestigingen of neem een kijkje in onze webshop.

Webshop

Populaire producten

Essenza Home ‘Guy’ overtrek
Shop >

Flamant ‘Argento’ sierkussen
Shop >

HNL ‘Dinand Grijs’ plaid
Shop >

House In Style ‘Luna’ overtrek
Shop >

Open Whatsapp