was successfully added to your cart.

fysieke klachten

 Fysieke klachten: hoofd & nek

Eén op de vier mensen wordt wakker met hoofdpijn of nekklachten

Uit de Slaapscan van Morpheus* blijkt dat één op de vier mensen wakker wordt met klachten aan het hoofd of de nek. Hoofdpijn en een pijnlijke of stijve nek… mensen denken snel dat een nieuwe matras de oplossing is. Maar vaak kan een nieuw hoofdkussen deze fysieke klachten verhelpen. Mits het kussen is afgestemd op uw matras en persoonlijke voorkeuren. Daarom zetten de slaapvoorlichters van Morpheus een aantal do’s en don’ts bij het kiezen van een hoofdkussen op een rij.

#DO – Kies voor een persoonlijk hoofdkussen

Een hoofdkussen moet de ruimte opvullen tussen uw hoofd en de matras. Dit is afhankelijk van uw lichaamsbouw, de hardheid van uw matras en uw persoonlijke voorkeur. Het is belangrijk om te kijken hoe u ‘harde’ en ‘zachte’ hoofdkussen ervaart, zo ontdekt u waar uw voorkeur naar uitgaat. De slaapvoorlichters van Morpheus kunnen advies geven over een hoofdkussen dat aansluit bij uw matras en lichaamsbouw.

#DON’T – Online een hoofdkussen kopen

Heeft u al meerdere kussens geprobeerd maar zonder het juiste resultaat? Of heeft u vaak last van nek- en/of schouderklachten of hoofdpijn? Dan raden we het af om online een hoofdkussen te bestellen. Onze slaapvoorlichters geven u graag advies over het juiste hoofdkussen. Zij kunnen u de mogelijkheden van diverse hoofdkussens laten ervaren.

#DO – Kies voor een navulbaar hoofdkussen

Bent u nog niet zeker over de hardheid van uw hoofdkussen? Dan kan een navulbaar kussen oplossing bieden. U heeft dan altijd de mogelijkheid om het kussen ‘harder’ of ‘zachter te maken. Dit heeft uiteraard ook effect op de hoogte en dikte van het kussen. Zo sluit het uiteindelijk perfect aan op uw voorkeuren. Wist u dat bijna alle hoofdkussens bij Morpheus achteraf aan te passen zijn? Ontdek het in één van onze winkels.

#DON’T – Proppen van het hoofdkussen

Merkt u dat u het hoofdkussen gaat ‘proppen’? Dit is vaak een teken om uw huidige kussen te vervangen. Na verloop van tijd neemt de veerkracht in een hoofdkussen af. Dit komt onder andere door de opname van transpiratievocht. Wanneer uw hoofdkussen minder veerkracht heeft, krijgt u sneller last van fysieke klachten zoals hoofdpijn, nekklachten en slapende handen. Morpheus adviseert om een kussen na 3 tot 5 jaar te vervangen. Uit hygiënisch oogpunt, maar ook om fysieke klachten te voorkomen.

Inzicht in persoonlijk slaappatroon

Herkent u een klacht uit deze blog? Morpheus wil dat iedereen uitgerust wakker wordt. Vul de Morpheus Slaapscan in en ontvang direct persoonlijk advies met informatie over slaappatronen en tips om uitgerust wakker te worden.

Doe de Slaapscan

*De Slaapscan van Morpheus is door ruim 12000 mensen ingevuld. Hieruit blijkt dat 23% van de mensen last heeft van een stijve en/of pijnlijke nek of hoofdpijn. 
Open Whatsapp